Витрината с отличията на Нефтохимик се допълни с още една купа, след като днес децата, родени през 2005 година, водени от треньора Ганчо Евтимов, извоюваха първото място в турнир по Футбол 9. Събитието бе организирано от Министерство на младежта и спорта, Областния съвет на БФС – Бургас, Асоциацията на българските футболисти и Община Бургас и се проведе на с.к. „Каменица арена“, Бургас. В надпреварата взеха участие десет отбора от региона.

Малките "шейхове" се наложиха убедително над всички свои съперници и заслужено заеха най-високото стъпало на почетната стълбичка. В първата фаза на турнира те надделяха над отбора на Ахелой с 6:0 и на Айтос с 4:0., а на полуфинала победиха Бургас спорт с 3:1. На финала малките зелени надежди се изправиха срещу отбора на Поморие и надделяха с 3:2, след дузпи, след като в редовното време резултатът беше 0:0. Купата за първо място бе връчена на отбора на Нефтохимик лично от заместник-кмета на Община Бургас с ресор здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян.

Победата от турнира ще даде допълнителен стимул и самочувствие на децата на Нефтохимик, които на 18 септември стартират първенството по Футбол 9 с мач срещу отбора на Карнобат.