Нефтохимик завърши 1:1 с македонския Пелистер в последната си контрола преди подновяването на шампионата. В предсезонната си подготовка „шейховете“ спечелиха два двубоя, в два завършиха наравно и допуснаха една загуба.

През всичките 90 минути бургазлии бяха по-добри, но в крайна сметка не успяха да се поздравят с победата. Още в 1-та минута Нефтохимик поведе с гол на Владислав Романов. Атаката започна Георги Вълчев и премина през Галин Иванов, който от своя страна пусна страхотен успореден пас към Романов.

След това попадение тимът на Христо Янев изпусна 2-3 сериозни положения и вместо да отбележи втори гол Нефтохимик допусна изравняване. При изравнителното попадение на Пелистер, останаха съмнения за засада. През втората част отново Нефтохимик бе по-дейният тим на терена, но „шейховете“ не успяха да стигнат до втори гол.

„Доволен съм от работата, която свършихме в подготовката. Всички футболисти се вложиха много и се надявам това да си проличи в първенството“, това заяви Христо Янев след срещата.

Утре сутрин Нефтохимик отпътува за България.

Следете с БЛИЦ: Tрансфери и зимна подготовка
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига