Нефтохимик и Несебър завършиха наравно 2:2 в контролна среща, играна на тренировъчната база “Кампус“ край Бургас. Бургаският тим бе по-добрият отбор на терена, но не успя да отбележи създадените голови положения.

Още в 5-ата минута Нефтохимик поведе. Ангел Грънчов изведе Александър Александров зад несебърската защита и той с много премерен удар успя да открие резултата. След това попадение „зелените“ продължиха да атакуват, но до втори гол не се стигна.

Второто полувреме започна по същия начин, като в 60-ата минута отново Александров бе точен и удвои преднината на Нефтохимик. След това попадение и двамата треньори направиха множество смени, а това даде резултат в полза на Несебър.

Втородивизионният тим успя да намали с 74-ата минута, а в 90-ата след неразбирателство в бургаската защита резултатът стана 2:2. Между двете попадения за Несебър Любомир Божинов от Нефтохимик нацели напречната греда, след като изпълни по страхотен начин пряк свободен удар, но вратарят на гостите успя да избие топката в горната греда. В края на мача Костадин Хазуров пропусна да донесе победата за Нефтохимик, след като остана сам срещу вратаря, но силният му удар бе париран от стража на Несебър.

В събота и неделя футболистите на Нефтохимик получиха почивка, а в понеделник ще подновят подготовка за предстоящия си двубой с Левски. Срещата от 6-ия кръг на Първа лига ще се играе на 10 септември от 21:15 часа на стадион "Лазур".

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига