Родители на деца от школата на Нефтохимик входираха писмо в администрацията на Общинския съвет, в което изразяват недоволството си от липсата на ангажираност от страна на местния парламент към клуба. Писмото е подписано от близо 200 човека - родители на децата от малките възрастови формации. 

Те упрекват общинските съветници, че пренебрегват нуждите на децата и не правят необходимото за тяхното пълноценно израстване. Това твърдение е мотивирано с липсата на добра материална база и с липсата на конкретна визия за развитието на клуба, който е общинска собственост. 

„Понасяме стоически всички тези ненормални условия, в името на развитието на децата ни, в името на тяхната любов към футбола, в името на здравето им. Но застанахме на границата на търпението си. Границата същност беше премината когато видяхме неуважението, което всички вие демонстрирахте към хората, които възпитават нашите деца. Когато те Ви поканиха на среща, а Вие дори не проявихте елементарното възпитание да се отзовете на поканата. Тогава чувството, че нуждите на децата ни са пренебрегнати от Вас, ни връхлетя с пълна сила. Тогава ние се убедихме, че Вие не сте свършили работата, за която сме Ви избрали.“ - се казва в писмото.

На финала му родителите изразяват безрезервната си подкрепа към ръководството и целия треньорски екип на Нефтохимик.

Припомняме, че на 28-ми ноември (вторник), от 08:00 ч., пред сградата на НХК, по време на сесията на Общинския съвет, ще се съберат всички служители на Нефтохимик, заедно с децата и юношите от школата, техните родители, привърженици и спортни деятели, за да напомнят на местния парламент, че носи отговорност за развитието на спорта и бъдещето на спортуващите деца.