Юношите на Нефтохимик започнаха по отличен начин пролетния дял от шампионата в Елитната група до 19 години. Момчетата на Николай Кръстев победиха с 1:0 при гостуването си на Локомотив (Пловдив). Единственото попадение бе дело на Димитър Вълев, който се разписа в 60-ата минута.

Малко по-късно голмайсторът за Нефтохимик получи и червен картон, а преди това и играч на домакините беше изгонен. С тази победа U19 на Нефтохимик запазва шансовете си за спасение от изпадане, като от тук до края на шампионата всеки мач за отбора на Николай Кръстев ще е като финал.

Останалите тимове от школата на Нефтохимик също изпратиха добър уикенд. U17 с треньор Господин Господинов се наложиха в контрола над ФК Карнобат с 3:1, след попадения на Неделчо Дамянов, Илиян Николов и Ангел Тодоров.

Фармацията U15, водена от Милен Христов, победи с 4:1 в контрола Бургас спорт. Точни за Нафтата бяха Християн Панов, Димитър Примов, Цветомир Цайков и Богослав Марианов.

Родените 2005 година, водени от Ганчо Евтимов, разбиха с 8:1 Сините камъни, а малките "шейхове", родени 2004 и родените 2007-а загубиха контролите си от същия съперник, съответно с 2:3 и 2:4.