Треньорът на Нефтохимик Димчо Ненов и един от опитните футболисти Яни Пехливанов говориха пред журналисти. Двамата споделиха очакванията си преди първия домакински мач на отбора за този сезон срещу Дунав (Русе). Мачът е в петък от 19:00 часа на стадион  „Лазур“.

Брифингът започна с поднасяне на съболезнования от страна на  ръководството и всички играчи на отбора, към семейството и близките на  Траян Дянков, който почина внезапно в понеделник. „Аз също искам да изкажа от името на целия треньорски щаб най-искрените ни съболезнования към близките на Траян. Един изключителен  професионалист, момче с огромен морал, който беше пример за мъжество и  всеотдайност“, с тези думи Димчо Ненов започна своето изказване.

„След първия мач с Локомотив (Горна Оряховица)  атмосферата в отбора е добра, въпреки че не успяхме да спечелим, но с  оглед на кадровите проблеми, които имахме до последния момент резултата  е добър. В по-голямата част от мача с Локомотив стояхме добре на терена  и се вижда, че вървим в положителна посока. За предстоящия мач с Дунав  всички футболисти са добре здравословно и са на разположение, но при нас проблема е да изравним физическите сили на закъснелите с подготовката  момчета. Миналата седмица Ангел Грънчов отпадна в последния момент от  групата, защото му се роди дете, като тук е момента да го поздравим за  радостната новина“. 

„Нефтохимик е изграден с тази цел, а именно да събира повече хора на стадиона, и да е подкрепян от цялата бургаска общественост. Отборът на Дунав миналата година спечели безапелационно  шампионата в „Б“ група, като успяха да запазят ядрото на състава си, а също така добавиха няколко добри попълнения, имат собствен стил на  игра, но смея да твърдя, че сме ги разучили добре и се надявам да  зарадваме хората на стадиона с една добра игра и победа разбира се“,  каза още Ненов.

Защитникът на „шейховете“ Яни Пехливанов заяви, че се надява бургазлии да  дойдат на стадиона в петък, защото това е много важно за всички  футболисти в отбора и допълни, че мача с Дунав ще е доста равностоен, но  фактора домакинство и пределна мобилизация ще донесе победата на  Нефтохимик. На пресконференцията беше съобщено, че Иван Цветанов от тази седмица се  присъединява към треньорския щаб в мъжкия тим на Нефтохимик, като помощник треньор.

Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига