България все още очаква завръщането на своите олимпийски шампиони от Париж 2024. Златният медалист в категория до 86 кг на свободния стил на борбата Магомед Рамазанов трябваше да пристигне късно снощи, но вчера стана ясно, че е променил полета си.

Рамазанов и другият олимпийски първенец Семен Новиков, както и още представители на националния отбор по борба, ще се завърнат днес след обяд. В 14:00 часа заедно с двамата шампиони трябва да кацнат Айк Мнацаканян, Кирил Милов и Юлияна Янева.

Късно тази вечер, в 23:35 часа, трябва да пристигне полета с олимпийската вицешампионка в художествената гимнастика Боряна Калейн. Със същия самолет ще пътуват още Стиляна Николова, националният ансамбъл, каякарката Йоана Георгиева и състезателят в модерния петобой Тодор Михалев.

На 13 август (вторник) в 14:00 часа в България трябва да се завърне олимпийският шампион във вдигането на тежести Карлос Насар, който в Париж стигна до златния медал с два световни рекорда.

Бронзовият медалист в щангите Божидар Андреев пристигна в събота, а носителят на бронзово отличие в бокса Хавиер Ибаниес се прибра късно снощи. Няма яснота относно завръщането на Кимиа Ализаде, която спечели бронз - първото олимпийско отличие за България в таекуондото.