Българската състезателка по борба Биляна Дудова, която в Париж 2024 не успя да стигне до бронзовия медал в категория до 62 кг през репешажите, изрази разочарованието си, че не е успяла да реализира голямата си цел. Тя изрази уревеност, че и нейният миг ще дойде.

“Тръгнах с нагласата да спечеля златния медал. От 14 години тренирам борба и това е най-съкровената ми мечта. Вярвах, че мога да спечеля титлата, но в първия мач допуснах грешка. Противничката ми ме изтегли до репешажите за бронза, но монголката ми разби носа и оттам всичко се обърка”, заяви Дудова при завръщането си от Олимпийските игри в Париж.

“Всички състезатели, които постигнаха успехи, имаха големи екипи около себе си. Моят треньор обаче не беше освободен от клуба си в чужбина. Нямаше кой да е до мен и да ми подскаже в най-трудните моменти, когато бях уморена”, призна състезателката по борба.

“Дадох всичко от себе си. Зъбът ми е счупен, носът ми е разбит. Винаги съм искала да печеля за България и вярвам, че най-доброто предстои. Много ме е яд, че сега не успях, но ще дойде и моят миг. Поздравявам момчетата, които спечелиха златни медали. Давам си малко почивка и продължавам напред”, добави Биляна Дудова.