Франция победи Аржентина с 1:0 и се класира за полуфинала на футболния турнир на Олимпийските игри. Домакините спечелиха благодарение на гол на Жан-Филип Матета. Футболистът на Кристъл Палас се разписа още в 5-ата минута на мача, след центриране от ъглов удар на Олисе.

В 36-ата минута Джулиано Симеоне скочи високо в наказателното поле и стреля с глава, но изпрати топката над гредата.

През втората част „петлите“ можеха да отбележат и втори гол. Жан-Филип Матета се ориентира добре в наказателното поле, отново след ъглов удар, но не успя да уцели вратата.

Шест минути преди края на мача Франция вкара и втори гол. Майкъл Олисе получи топката в наказателното поле и я мушна в мрежата.

След преглед на ВАР обаче реферът взе решение да отмени попадението, тъй като прецени, че има нарушение при изграждането на атаката.

Аржентинците бяха близо до изравняването в четвъртата минута на продължението. Лусиано Гонду проби с топката в крака и стреля, но Гийом Рест реагира и спаси. След края на мача футболисти на двата отбора спретнаха меле, но до сериозни инциденти не се стигна.

В полуфинала Франция ще се изправи срещу Египет, който по-рано отстрани Парагвай след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши 1:1. Парагвай вкара за 1:0 в 71-ата минута чрез Гомес. Адел изравни в 88-ата минута.

При дузпите футболистите от Египет бяха точни и при петте изпълнения, докато Перес от Парагвай изпусна втората дузпа. В другия полуфинал Испания среща Мароко.