Магомед Рамазанов донесе трето злато за България на Олимпийските игри в Париж и втори за борбата! Роденият в Дагестан борец надви великана Хасан Язданичарати със 7:1 точки във финала на категория до 86 килограма свободен стил!

В първите минути на двубоя иранецът, който е шампион от Игрите в Рио 2016 и сребърен медалист от Токио 2020, имаше проблеми в рамото и се наложи да получи медицинска помощ. Иранецът бе предупреден устно за пасивност.

Рамазанов спечели първа точка, след като съперникът му не успя да регистрира акция в рамките на предупреждението от 30 секунди. След това се наложи рамото на иранския борец да бъде наместено. Рамазанов получи предупреждение за пасивност в края, а почивката дойде при 1:0 точки за българския борец.

В началото на втората част двубоят бе прекъснат за четвърти път, след като иранецът отново имаше проблем с дясното си рамо. Рамазанов получи предупреждение за пасивност, а схватката бе прекъсната за пети път заради ръката на иранеца.

Язданичарати получи точка, защото Рамазанов не успя да бъде активен - 1:1. Малко повече от минута преди края обаче българският национал направи серия от три поредни атаки за по две точки - 7:1 за Магомед! 34 секунди преди края двамата бяха вдигнати, а иранецът преклони глава пред българския шампион.