Българският национал по борба Магомед Рамазанов каза, че голямото му желание е да спечели златото в категория до 86 килограма свободен стил на Игрите в Париж. Поставеният под номер 5 дагестанец стигна до финала след драматичен успех с 4:3 в последната секунда срещу американеца Арън Брукс.

"Надявам се това да не е последния ми успех, остана финала. Искам да спечеля златото. Искам да донеса титлата на България, на семейството ми, защото много хора ме подкрепят, молят се за мен, писаха ми. Много изстрадах, докато попадна на тези Олимпийски игри, затова тази победа ми беше много нужна", коментира Рамазанов.

Брукс стигна до Игрите в Париж, след като в квалификациите на САЩ надделя над шампиона от Токио 2020 Дейвид Тейлър. „Мачът беше много тежък. Американците не пращат на Олимпиада когото и да е. Той показа, че е много добър борец. Неслучайно в квалификациите е победил за мен най-силния в нашата категория Дейвид Тейлър. По време на схватката разбрах, че е много здрав физически, използва необичайни движения. Но аз не се отказах до края и успях в последните секунди да спечеля схватката“, каза българският национал.

На финала утре около 21 часа той ще има не по-лека задача срещу шампиона от Рио 2016, сребърен медалист от Токио 2020 и трикратен световен първенец Хасан Язданичарати (Иран).

"Той е легендарен борец. Бори се в тази теглова категория вече трета Олимпиада и е на трети финал. Всички го знаят. Той е темпови състезател, много опитен. Но аз се надявам се, че ще намеря ключа срещу него и ще спечеля утре. Много се надявам на това. С Божията воля ще направя всичко възможно, за да стигна до добър резултат утре", амбициран е Магомед Рамазанов.