Нелсън Пикет-старши е готов да заведе дело срещу Флавио Бриаторе в зависимост от изхода на изслушването пред световния съвет по моторните спортове в понеделник.

Преди да се оттегли от ръководството на Рено, Бриаторе и френският тим съобщиха, че са завели дело срещу трикратния световен шампион и сина му за "грешни обвинения" и "изнудване". Но след като Рено не планират да оспорват обвиненията, това означава, че твърденията на семейство Пикет са били верни.

Любопитното е, че Нелсън Пикет-младши, който бе освободен от тима на Бриаторе, остава под договор за мениджмънт с компанията на италианеца - FFBB. Според договора между тях процент от приходите на Пикет отива при Флавио.

"Ако световният съвет на ФИА потвърди обвиненията, тогава няма да завеждам дело", каза Пикет-старши.

С оттеглянето на Бриаторе се създаде масова вълна на негативни разкрития срещу него. Жан Алези, който през 90-те години кара за тима на Бенетон (тогава ръководен от Бриаторе), нарича италианеца "покварено човешко същество". Мениджърът на Алези - Марио Миакава, пък оприличава Бриаторе на италиански мафиот.

Франк Монтани, който е бивш тест пилот на Рено, разкри, че е бил принуден да подпише договор с фирмата FFBB. Французинът споделя също така, че не е изненадан от факта, че Бриаторе е мамил.