Квалификацията за Гран При на Монако бе прекъсната за около 40 минути заради ужасна катастрофа на Серхио Перес. За щастие пилотът на Заубер е в съзнание след инцидента и е приет в болница.

Дебютантът във Формула 1 заедно с Люис Хамилтън и Пастор Малдонадо изтеглиха излизанията си на пистата по улиците на Монте Карло за самия край на квалификацията и се появиха на трасето, когато съперниците им вече бяха готови за втори бързи обиколки. 3_8.jpg

Около 2 минути и половина преди финала на сесията мексиканецът загуби контрол над болида си на излизане от тунела и се удари странично в предпазната стена на шикана при пристанището. Това принуди прекъсването на сесията.

Най-лошото бе, че ударът бе страничен. Всичко започна в момента, в който Серхио излезе от тунела. Мексиканецът бе в прашната част на пистата и натисна спирачката. Болидът му поднесе и се заби с предна дясна гума в мантинелата със скорост от повече от 280 км/час. Това обаче не сложи край на ужаса, тъй като болидът се извъртя странично и се заби с висока скорост в предпазните бариери.

Болидът на Перес веднага бе наобиколен от пожарникари и лекари, които в продължение на няколко минути не успяваха да го извадят от развалините на колата му.

Работниците около трасето опънаха бяло платно над мястото, за да прикрият грозната гледка. Махнаха го едва, когато Перес бе натоварен в линейката и откаран към медицинския пункт на трасето в Монако.

От Заубер информираха, че мексиканският пилот е в съзнание и говори. /БЛИЦ