Наставникът на Пирин Стефан Генов похвали играчите си за сърцатата игра срещу ЦСКА в срещата от 4 кръг на Първа лига, завършила 1:1. „Бих казал, че това е максимумът ни. Оспорван мач. Можеше да загубим и да спечелим. Предстои ни много работа, но сме в положителна насока. Още съм под емоции и не мога да дам точна оценка, но добър мач“, коментира Генов пред колегите от "Диема Спорт".

„Много добре бяхме разузнали ЦСКА. Знаехме силните и слабите им страни", каза треньорът.

„И Станислав Манолев, и Иван Цветков се подготвят с нас. Манолев чака трансфер, ако не подпише е добре дошъл при нас. Цветков лекува травма и до 20 дни ще се включи. Аз съм доволен от показаното от моя отбор, той има бъдеще“, продължи Генов.

На въпрос дали може Петър Златинов да заиграе в Пирин заедно с брат си Владислав Златинов, специалистът обясни: „На този етап няма нищо конкретно за брата на Владислав. С това разполагаме. Имахме и на проби човек, но все още не сме уточнили как ще действаме с него. По време на паузата, ако видим подходящ играч, може да го поканим при нас“.

„Нашата работа си я вършим на терена, благодаря на феновете за подкрепата. Ние се нуждаем от нея, особено след като имаме много млади играчи“, обясни Генов.

„При Наджи Шенсой отборът бе един, сега е коренно различен. Пет-шест човека ги няма. Ние градим нов отбор, с нов стил на игра. Футболистите в момента са с други възможности и други качества“, коментира още треньорът.

„Когато дойдох тук, мислех, че точно тези млади момчета ще покажат пиринския дух“, каза за финал Генов.

Всичко за Първа лига - ТУК

ТВ програма на Първа професионална лига