Героят за Пирин Благоевград за историческата победата с 2:1 като гост на ЦСКА – Иван Тасев, бе изключително щастлив след първия успех на "орлетата" при визита на "армейците" в елита. Той реализира победното попадение с феноменален удар в 79-ата минута на мача.

„Доста труден мач срещу изключително силния отбор на ЦСКА. Представихме се по доста добър начин. Отбелязахме толкова, колкото ни е нужно. Радостното е, че победихме. Беше ни нужно да сме компактни, да сме добре в защита“, започна Тасев.

„Идеята ни беше да играем на контраатака, ясно е, че не можем да се надиграваме с отбор като ЦСКА, справихме се добре, дано да печелим максимално точки. Не ми се случва често да вкарам такива голове, не ми е важно срещу кого вкарвам, важно е да го правя, това е моята работа на терена“, продължи той.

„Изключително важна победа, важни три точки. Ще влезем в мача с Черно море още по-уверени. Готови сме да се борим за победа. Уверен съм, че ще останем в Първа лига“, сподели още Иван Тасев.

Той коментира и слуховете за трансфер в ЦСКА през следващия сезон: „Не искам да гледам в бъдещето, насочил съм се да тренирам, да се развивам в настоящия ми клуб, ще видим какво ще се случи, не искам сега да коментирам.“