19-годишният Володимир Будников, който пострада на мача между Пирин и Левски (0:3) на стадиона в Благоевград в неделя, беше изписан от болницата, съобщава БНТ.

Той е дал показания за инцидента, а МВР продължава да проверява дали е имало полицейско насилие при принудителното му извеждане от стадиона, при което той получи комоцио и травма в областта на гърдите.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Иззети са записи от охранителни камери и са разпитани свидетели.

Володимир Будников разказа, че вече се чувства по-добре след преживяното на стадиона. Добави, че на негово място можеше да се намира всеки и вярва, че виновните за инцидента ще бъдат наказани.

"Аз докато бях в болница хора казваха, че няма да пускат децата си на футбол заради такива неща, полицаите трябва да знаят как да се държат с фенове. Аз не направих нищо толкова сериозно, за да идват да ме влачат", заяви Володимир Будников.

Володимир твърди, че не е употребявал пиротехника, която е забранена на мачовете.

Припомняме, че от полицията обясниха, че принудителното му изкарване от стадиона се е наложило, след като той хвърлил пиратка към майка с две деца.

"В момента го казвам, че не мятах нищо - аз съм украинец, аз даже не знам къде да купувам тези неща, така че ние идваме на мач за какво, ние идваме на мач да подкрепяме нашия отбор, а не да правим някакъв хаос". заяви Володимир Будников.

От футболен клуб Пирин оказват пълно съдействие с показания и видеоматериали за назначената проверка. Благодарни са за бързата реакция на лекарите по време на инцидента.

От полицията в Благоевград казаха, че са разпитани свидетели, но резултати от вътрешната проверка все още няма.