Треньорът на Пирин (Благоевград) Иво Тренчев обяви след загубата с 0:3 от Локомотив (Пловдив), че бъдещето на клуба продължава да е несигурно, като вероятно до седмица-две ще има повече яснота. 

„Тези пропуски, имаше и добри слизания – на Боби Тютюков, Суда, можеше да тръгна мачът в друга посока. Можеше да има и други варианти. Паднаха три гола, изпуснахме дузпа. Днес на такъв терен като на Локомотив Пловдив не можахме да вкараме гол. Ние им дадохме шанс. 55-60 минута нататък не вървяха добре нещата за нас. Със смените се понаруши балансът, загубата си е загуба. Следващият сезон се надяваме да сме по-добре“.

„След всеки мач говорим за ситуацията в клуба. Говоря за вниманието на медиите, богати хора да дадат. През 2011-а бях част от екип, който вървя от окръжните групи. Нямам причина да съм доволен. Някои, които критикуват отбора, или го правят умишлено, или не са видели статистиката. Тя се върти около точка на мач. Аз се старая да взимам точка или три на мач. Нямам причина да се оправдавам. Идеята ми е да се предизвика внимание. Ако не се, ще има дълъг труден период. В близките седмица-две ще има яснота от ръководството. Не е за първи път в нашия клуб. Миро Митев и някои от играчите са минали по този път“.

„Ако дойде нов собственик, той ще прецени какво ще прави. След този мач трябва да се направят анализи. Клубът има нужда от нови хора“.