Сложилите край на състезателните си кариери Светослав Дяков и Станислав Манолев заявиха в комбинирано интервю че искат да върнат идентичността на Пирин (Благоевград) с местни кадри в състава на "орлетата".

"Трябва да преодолеем това (края на кариерата) и да продължим напред. Цел номер 1 пред двамата е да интегрираме младежи от нашия регион, тук характерите са по-строги, трябва да намерим правилните хора и да сме в "А" група, разбира се. Всеки мач си има своето значение, имало е хубави и лоши моменти - при нас двамата моментите повече са били хубави, защото сме играли във водещи отбори. Искам да благодаря на всички хора, които са следили нашите изяви, подкрепяли са ни и нека продължават да обичат футбола - това е най-хубавата игра в света", каза Манолев след загубата с 3:5 от Ботев (Враца). 

"Това е пътят, така е и в живота, трябва да дадем път на младите, играли сме в добри отбори, надявам се да помогнем на младите момчетата. Както преди 20 години хората са ни дали шанс, да помогнем и ние на младите, за да имат успехи. Събрали сме се екип от местни, които обичат този клуб, искаме да върнем неговата идентичност, но в първия отбор никой няма да получава нещо даром. Няма как да посоча един мач от моята кариера, лошите моменти учат повече. Трябва да интегрираме повече българи в нашето първенство. Трябва да помагаме, да бъдем полезни, да не сме от тези, които критикуват за щяло и нещяло. Трябва да работим за доброто на българския футбол", сподели Дяков.