Ръководството на Пирин (Благоевград) изрази остро негодуванието си от решението на Дисциплинарната комисия да накаже Аймен Суда. На играча на "орлетата" беше наложена доста солена санкция - цели 7 мача заради спречкването с Педро Еуженио в първия плейофен мач с Верея преди няколко дни, завършил 1:1. Така футболистът, в зависимост от мачовете, които Пирин ще изиграе до края на първенството, ще пропусне и началото на следващия сезон. А Пирин може да приключи още след реванша с Верея днес. Три мача от санкцията са за самия червен картон, а 4 са за случилото се след това. Тогава се стигна до масово спречкване. То доведе и до санкция за Орлин Старокин. Той е наказан за 2 мача - един за натрупани жълти картони и 1 по доклад за настъпване на противников състезател.

"Аймен Суда е наказан за седем мача, с натрупване. Сигурно сме убили човек на терена. Нещо такова се получава. Нашето даже не е същото като на Дяков. То е много, много по-малко. Нещата се мерят с двоен аршин, което за нас е неприемливо. При всички положения ще обжалваме. Явно са описали в доклада удар, а се вижда, че няма удар след червения картон. По-скоро го хвана леко за врата. Нещата са много пресилени. За нас, по-малките отбори, направо четат точките от правилника едно към едно, а за другите е съвсем различно. Ако е така, да си направим отделно първенство и отделна комисия и така да ни наказват", коментира пред "Тема спорт" управителят на Пирин Венков Попов.

"Не може да се продължава по този начин. Старокин пък е наказан по доклад. За едни отбори може по доклад, а за други не, че не може, просто няма по доклад и то никога", недоволства още шефът на "орлетата".

За днешния мач с Верея и бъдещето на старши треньора Милен Радуканов, Попов каза: "Надявам се да се представим на по-добро ниво от предишния мач и да излезем крайни победители. Хубаво да изиграем още два мача минимум. Милен Радуканов остава начело на отбора. Има договор с клуба за още една година".

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига