Треньорът на Пирин Иво Тренчев бе много щастлив след успеха с 2:1 над ЦСКА 1948 от 17-ия кръг на Еfbet Лига. "Орлетата" изоставаха в резултата, но постигнаха обрат след два гола на Аймен Суда.

„Както всеки мач, очаквах да е трудно. Много се радвам, победата ще ни даде спокойствие. Остават ни още три важни мача, да видим какво ще вземем от тях, за да направим основа, върху която да надграждаме през пролетта. Бяхме на крачка да вземем нещо и от ЦСКА, и от Черно море. Момчетата са големите герои, те излизат и играят, искам да ги поздравя до един", каза Тренчев.

„В отбора има настроение. Тимовете от нашия ранг печелят средно по една точка на мач. В първите 6 кръга имаше дефицит от точки, като сега ще опитаме да ги наваксаме.  Който събере повече точки, ще бъде по-спокоен после в групите, когато се разделят", продължи той.

"Минаха кметските избори, ще видим какво ще се случи и какви хора ще дойдат. Много хора ни определяха като камикадзета, но няма как да видиш какво ще се случи, ако не опиташ. Вярвам, че ще се намери изход от ситуацията. Няма как да се разчита само на общината", коментира Тренчев.

"Ще се сменят хората, които ще вземат решения, но се надявам подкрепата към клуба да остане. Надявам се момчетата всеки мач да излязат и да покажат какво могат. Приемаме това, че един мач може да спечели, а друг – да загубим“, каза още специалистът. 

"Никой не очакваше да победим, след като гостите поведоха. Не се стъписахме и обърнахме. Според мен Левски не заслужаваше да загуби от ЦСКА 1948, но така са нещата“, завърши Иво Тренчев.