Треньорът на Пирин (Благоевград) Красимир Петров похвали играчите си след равенството 1:1 с ЦСКА 1948 в мача от втория кръг на efbet Лига.

„Според мен Пирин се представи изключително добре днес. Опитвахме се да контраатакуваме, да държим високо темпо на игра. Докато бяхме свежи, създадохме нелоши ситуации. Много силен мач за нашия отбор“, каза Красимир Петров и коментира ситуацията в края на мача, при която домакините имаха претенции за дузпа, но съдията Димо Димов сложи край на мача.

„Аз гледах ситуацията, но ще оставя на вас да я коментирате. Смятам, че човекът леко се обърка, имаше отсъждания, които не ги разбрах и се получи комична ситуация. Той уж свири край на мача, но после каза да продължи, но в крайна сметка футболистите бяха в съблекалнята. Смятам, че имаше чиста дузпа за Пирин. Смятам, че се вижда не една, а две крачки напред. Днес опитахме да сме компактни, опитвахме да контролираме мача доколкото ни позволяват силите. Футболистите спазваха добра тактическа дисциплина. Доволен съм от момчетата“, добави наставникът на „орлетата“.

„Има още доста неща, върху които трябва да работим – темпото, динамиката, скоростта. Ще продължим да работим и в защита, и в атака, но има още доста работа и в двете фази на игра“, допълни Петров.