Футболистите на изпадналия от елита Пирин (Благоевград) стартираха лятната си подготовка за сезон 2024/25. Общо 28 състезатели излязоха за първо занимание на стадион „Христо Ботев“, водени от старши треньора Олександър Бабич. 

Преди заниманието, изпълнителният директор Милен Стефанов представи новия спортен директор Бойко Величков пред отбора, като пожела попътен вятър и успешна подготовка. 

Първа тренировка с Пирин днес направи левият краен защитник Борис Иванов, юноша на клуба, който през миналия сезон се състезава за Добруджа (Добрич). 

В днешната тренировка участие взеха трима състезатели, които са на проби. Украинското крило Богдан Коваленко и крайните защитици Христо Петров и Денис Бучев. 

С отбора тренировки започнаха и юношата Божидар Малинов, както и възстановяващият се от контузия нападател Кристиян Бачев. 

Отборът ще се окомплектова в предстоящите дни и следващата седмица, като в петък 21.06, пиринци заминават на едноседмичен лагер в Банско, където ще се проведе една контрола. 

Първоначално планираните приятелски мачове с Марек (Дупница) и Струмска слава (Радомир) отпадат по различни причини, след решения на треньорските им щабове. 

Графикът с контролите на Пирин към момента: 
22.06 – ФК Крумовград, в  Банско
28.06 – ЦСКА 1948 II, на комплекс "Царско село" в София
03.07 – Търси се съперник
06.07 – Локомотив Пловдив – в Самоков
12.07 – ФК Банско – в Благоевград