Лично писмо на британския пилот Люис Хамилтън до Международната автомобилна асоциация (ФИА) заради грубите му изказвания след Гран при на Монако го спаси от наказание.

Президентът на ФИА Жан Тод потвърди пред “Times”, че Хамилтън няма да бъде наказван за изказванията си. След контакт с Фелипе Маса и Пастор Малдонадо по време на Гран при на Монако Хамилтън определи наказанията, наложени му от стюардите като абсурдни. След това той заяви, че най-вероятно съдиите се закачат с него защото е черен, обръщайки се към репликите на комика Али Джи. След това обаче Люис бързо се извини за постъпката си.

"Той ми написа писмо и всичко си остава между него и ФИА. Може би най-доброто решение би било да го накажем например за 6 състезания, но за мен нещата са приключили. Опитвам се да поддържам хармонични отношения с всички. До сега винаги съм избягвал да се намесвам открито в конфликти и не смятам да започна сега”, заяви Жан Тод.

Ако Хамилтън наистина бе получил наказание, то всичките му илюзорни на този етап шансове за титлата напълно щяха да се изпарят. /БЛИЦ