ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Опитният баскетболист на ЦСКА Венцислав Петков е поредният гост в подкаста БЛИЦ Live. 32-годишният софиянец беше сред националите ни, които сензационно успяха да победят актуалния световен шампион Германия. "Направихме така, че да чуят за българския баскетбол в цяла Европа", доволен е Петков.

Той е трикратен шампион на България - два пъти с Левски и веднъж с Балкан. В кариерата си 188-сантиметровият баскетболист е носил екипите още на Септември, Овергаз, Дунав 2007, Академик (Благоевград), Берое и Ямбол.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Венци Петков беше изключително откровен в студиото на подкаста БЛИЦ Live: 

"Наистина голяма победа. Успяхме най-вече със себераздаване. Всеки от отбора даде всичко от себе си, заедно с публиката, която много ни помогна. Победата е важна за България, малко да се чуе за нас из Европа. След загубата с Швеция си казахме, че трябва да променим нещо. И като видиш пълната зала в Ботевград, просто даваш повече от 100%. Имаме шанс за класиране на Евробаскет 2025. Трябва да сме здраво стъпили на земята след победата над Германия, имаме още доста работа", коментира Венци Петков.

Разказа за лидера на националния ни отбор Коди Милър-Макинтайър, който е американец, никога не е играл в наш клуб, а се раздава на максимум за България? (3:15 мин.)

Кой от американските му съотборници се оженил за българка? (4:37 мин.)

Какво е бъдещето на баскетбола ни и защо младите напредват по-бавно? (6:20 мин.)

"Беше шок! Всичко стана рязко, много бързо. Разбрахме го, когато..", обясни Петков за катаклизмите и орязването на бюджета в ЦСКА (8:20 мин.)

"Оставям си сърцето на терена за отбора, в който играя. Приемам го като работа. Не съм привърженик на даден отбор", обясни опитният баскетболист, който е двукратен шампион на България с Левски (12:25 мин.)

"Уискита, бири - това беше, когато бях по-млад. С Левски празнувахме победите в Студентски град. Сега не излизам, предпочитам вкъщи с половинката ми" (18:00 мин.)

"Сгоден съм, с Нора сме заедно от 4 години. Вече сме си семейство, документално само не сме още. Работим за наследници, чакаме да станат нещата. Искам и мъжко, и женско, да има и от двете, така е най-добре" (18:20 мин.)

"Половинката ми е учила 6 години в Германия, там се е занимавала професионално със..." (19:20 мин.)

Венци Петков каза кое никак не му се отдава - "Даже съм много зле" (19:57 мин.)

Асът на ЦСКА направи и любопитно признание за футбола (23:45 мин.)

"Те са малко луди. Не е приятно, важното е, че се размина без големи ексцесии" (28:00 мин.)

"Супер е, но после краката ти треперят. Изобщо не е лесно" (31:10 мин.)

"Имаш мач, идват и ти казват на полувремето, че имаш допинг контрол след мача. Разбираш го на полувремето. Правят го изненадващо, за да могат да хващат някои, които злоупотребяват. Много често ме проверяват, но не са ме хващали. Взимам витамини, протеини, за да ми помагат да се възстановявам" (32:40 мин.)

"Да, качвам снимки в социалните мрежи, но не се задържам дълго там и да бозя и да скролвам. Предпочитам YouTube, откъдето мога да науча много неща. Гледам стендъп комеди, за селския живот също следя, защото ми е много интересно" (36:20 мин.)

"Доста ми връзва", похвали се Венци на коя игра е доста добър (38:00 мин.)

"Отивах напомпан в залата и левият ми крак направо щеше да откаже заради съединителя на старата ми кола" (39:52 мин.)

"Не мога да си обясня агресията на пътя. Засичат те, псуват... Трафикът в София е лудница, хората са много изнервени. Aз съм спокоен зад волана, гледам да не обръщам внимание, защото не зная отсреща този какво ще ти направи. Нямам бухалка под седалката, въпреки че май трябва да имам. Не е нормално това", коментира още Петков. (40:45 мин.)

"Кефи ме да гледам за селския живот - къщичка и други неща как се правят. Израснах на село - при баба и дядо. С годеницата ми сме си говорили - да заживеем някъде близо до София, може да се случи. Да си имаме кокошки за яйчица, кучета. Спокойствие просто", добави баскетболният ни национал (42:22 мин.) 

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ