Юношата на ЦСКА Георги Чорбаджийски е част от младежкия национален отбор. Селекцията на Александър Димитров гостува утре на Азербайджан в Баку за контролен мач. 

Пред БЛИЦ Live 19-годишният Чорбаджийски говори по много теми, включително и за инцидентите от баража с ЦСКА 1948, когато ядосани фенове нахлуха на терена. 

Младият нападател е брат на бившия капитан на ЦСКА Божидар Чорбаджийски. 

"Доволен съм много, най-вече от това, че получих шанс последните два месеца. Разчита се на мен. Много сме уморени в края на сезона, тежки са ни краката. Бутаме и каквото стане. Футболът е много лишения, но ще има време за почивки и морета", коментира Чорбаджийски.

"В младежкия национален отбор сме изключително сплотени, колективът е изключителен. Всички страшно добре се разбираме, страхотно е всичко. Надявам се да покажем добро лице срещу Азербайджан. Натискам, давам всичко от себе си и вече Александър Димитров ще прецени дали ще продължава да разчита на мен", обясни талантът.

"Аз съм мултифункционален футболист. Главната ми позиция е зад нападателя, там се чувствам най-добре. При Стамен Белчев играх нападател и ляво крило. Не се оплаквам, всичко е наред", коментира още Георги Чорбаджийски.

"Разбираме се и с левскарите, едно семейство сме. Смеем се постоянно, има шеги. Надявам се така да продължаваме. Тук сме приятели, на терена сме врагове. Съвсем различно е чувството, когато излизаш срещу Левски. Адреналинът се повишава и си много по-мотивиран. Има я враждата". (3:00 мин.)

Какво е бъдещето му? "Цял живот съм в ЦСКА, истински армеец съм. Ще се боря много и ще дам всичко за клуба". (4:55 мин.)

Брат му е бивш капитан на ЦСКА. (5:10 мин.)

"Алиса ме разтапя, чувството е страхотно", разказа Георги. (5:47 мин.) 

"С приятелката ми Амели сме заедно от почти 4 години. Тя обича сноуборд, конна езда. Сърди ми се защо не ходя с нея". (6:30 мин.)

"Не мога да си обясня защо не можахме да се преборим с Лудогорец. Имахме изключително класни футболисти, не знам какво не ни достигна". (7:00 мин.)

"Не познавам новия ни треньор Томислав Стипич. Надявам се всичко да е наред, дано заиграя". (7:30 мин.)

Може ли да живее три дни без телефон? (8:25 мин.)

"Тепърва ще разберем за промяната в ЦСКА след смяната на ръководството. Много нови попълнения ще дойдат. Ще видим как ще се сплоти отбора, защото ще има доста нови футболисти". (9:00 мин.)

За ексцесиите в баража с ЦСКА 1948, когато фенове на ЦСКА нахлуха на терена и прекъснаха мача - "От една страна разбирам феновете. Това е ЦСКА и нямаш право да не се раздаваш, да не даваш всичко за фланелката. Надявам се това да не се повтаря". (9:35 мин.)

Какво каза за Лудогорец? (10:15 мин.)

"Страхотен щаб, всички са изключително разбрани хора, помагат с каквото могат. Виждам едно много добро бъдеще в националния oтбор", каза Чорбаджийски за младежкия национален отбор. (11:30 мин.)

Има ли фаворит за европейското първенство в Германия? (12:00 мин.)

Обясни защо симпатизира на Барселона. (12:30 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ

 


* Снимка: Костадин Андонов/Startphoto.bg


* Снимка: Костадин Андонов/Startphoto.bg


* Снимка: Костадин Андонов/Startphoto.bg