Талантливият вратар Алекс Божев е част от младежкия национален отбор, който ще гостува във вторник на Азербайджан за контролна среща. 

18-годишният пловдивчанин привлече вниманието преди дни с решението си да смени ЦСКА с ЦСКА 1948. Какво го накара да направи тази решителна крачка? Много амбициозният Божев говори в детайли по темата пред камерата на БЛИЦ Live, както и разказа повече за себе си:

"Дълго време обмислях кой вариант е най-правилен за мен - дали да изляза в чужбина или да остана в България. Много съм благодарен на мениджъра ми, който се грижи постоянно за развитието ми и ми дава ценни съвети - Иван Чворович. Взехме решението да остана в България и да се утвърдя в ЦСКА 1948. Искам да стана номер 1 на клуба и на България", каза Алекс Божев.

"Винаги е гордост да представям държавата и да се боря за нея. Благодарен съм на щаба, че ме повикаха и ми дават шанс", продължи талантът.

"Една от причините да си тръгна от ЦСКА беше, че не получавах шанс. Не виждах как ще заиграя там. Искам да продължа да се развивам. Страшно много благодаря на ЦСКА, много ми помогнаха", добави Божев. 

За периода в Ловеч, където ЦСКА го беше преотстъпил (3:15 мин.)

"Нямам търпение да се докажа в ЦСКА 1948 и да стана номер 1. Целите ми са да тренирам и да стана най-добър" (4:25 мин.)

Алекс е родом от Пловдив, разказа за кариерата си до момента, обясни кой го е привлякъл в ЦСКА (5:00 мин.)

Първият му ден в мъжкия отбор на ЦСКА, тогава е само на 15 години (5:44 мин.)

Какво разказа за Любослав Пенев? (6:12 мин.)

Кои са любимите му футболисти? (6:40 мин.)

"Искам да се запозная с Христо Стоичков" (6:55 мин.)

"Симпатизирам на Реал (Мадрид), искам да играя на "Сантяго Бернабеу". Първо обаче искам да се наложа в ЦСКА 1948, да стана шампион с тях и тогава да се насоча към "Бернабеу" (7:10 мин.)

Получил ли е заплашителни съобщения от фенове на ЦСКА след преминаването му в ЦСКА 1948 - "Такива неща не ми влияят, няма какво да ме спре" (8:45 мин.)

"Цветомир Найденов ме потърси, бързо се разбрахме" (9:13 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ