ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Олимпийската шампионка Ивет Горанова сензационно обяви в гостуването си в подкаста БЛИЦ Live, че сменя спорта. 23-годишната каратистка се насочва към бокса, информирайки, че вече тренира под крилото на легендата Петър Лесов и Станимира Петрова.

Като за начало на кариерата си в бокса Горанова планира участие в републиканското първенство. Тя предприема този ход, след като каратето вече не е олимпийски спорт.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Ивет ще продължи да се изявява и на татамито и тази година се цели в първото място на европейското първенство в Хърватия - злато, което до момента не е печелила.

В откровения разговор в студиото на БЛИЦ Live Спортист №1 на България за 2021 г. разкри и редица новини - влиза в риалити шоу и в следващите месеци често ще бъде на екран, разделила се е с треньорката си - сръбкинята Йована Прекович, която също е олимпийски шампион в каратето. Ивет също така не изключва някой ден да бъде полицайка, след като вече е в системата на МВР.

"Болно ми е, защото не съм свикнала да губя финали. Не беше никак приятно. Доста време ме държеше загубата, с която изпуснах световната титла. Но това ми подейства мотивиращо. Имам голямата амбиция и желанието да стана световна шампионка през 2025 г. Този път не ми достигна повече психическа нагласа", коментира Ивет за загубения финал на световното първенство в края на годината.

"Много гадно, наистина ми е тежко" (4:00 мин.)

"Търся за какво да се хвана и да си намеря мотивация, не се оставям на това ниво, на което съм. Винаги търся причина - да искам да го направя да вървя напред и да се развивам" (5:00 мин.)

Горанова хвърли бомба и обяви първо пред БЛИЦ Live за раздяла с много близък човек (6:08 мин.)

 

"Имах нужда да прекарваме повече време заедно преди световното първенство, заради това я взех да живее при мен. Тя три месеца работи без заплата", обясни Ивет за сръбкинята Йована Прекович, която също е олимпийска шампионка (8:00 мин.)

Столичният общински съвет гласува преди месеци Ивет да получи общинско жилище. Преди нея с такива бяха зарадвани и златните медалистки от ансамбъла по художествена гимнастика и боксьорката Стойка Кръстева, която също стана олимпийска шампионка в Токио 2021 г. "Хубавите неща стават бавно, не е лесно. Много хора ми помогнаха по различни начини. Ако не бяха те, може би нямаше да се случи, защото малко след дъжд качулка. Първо дадоха на другите момичета, за мен беше отделна процедура. Радвам се, че се случиха нещата. Живеех при една приятелка, наемите в София не са никак малки. Доста в правилен момент получи апартамента. Чувстваш се добре, че имаш собствено жилище" (11:40 мин.)

"Благодарение на Йорданка Фандъкова получих жилището, много съм й благодарна. Подарих и ръкавици за карате. Тя е много добър човек. Помогна ми в момента, който беше изключително важен и труден за мен. Ще я поканя на гости, да дойде с ръкавиците - да направим спаринг и да пием по кафе" (13:10 мин.)

"Не мога да готвя, много съм зле. По-точно нямам желание да се науча. Сега нямам това време. Мога да си правя яйчица, салатки, пиленца", призна с усмивка Ивет (14:00 мин.)

"Ще участвам в едно от телевизионните предавания. Съвсем скоро ще стане ясно кое е то. Следващите няколко месеца ще бъда активна в телевизията, постоянно ще съм на екран. Ще бъде забавно. Отивам за победа. Не го правя за пари", съобщи Ивет и обясни защо прие предизвикателството да участва в риалити шоу. (14:40 мин.)

На кого опитала да намери гадже? (18:40 мин.)

"Нямам приятел, не го търся, той сам ще ме намери. Искам да имам партньор до себе си" (19:25 мин.)

"Инструктор съм в Академията на МВР. Водя тренировки на курсантите", разказа спортистката за работата си в МВР (20:30 мин.)

Става ли полицайка? (22:50 мин.)

Олимпийската шампионка в каратето обмисля преминаване в бокса, вече тренира под ръководството на легендарния Петър Лесов - "Започнах да ходя на тренировки по бокс и кикбокс. Харесвам и другите бойни спортове. Тук е голямата дилема - ако се впуснеш в такова предизвикателство, трябва да си сигурен, че наистина го искаш. Мислиш ли, че ще се справя в бокса? Нося на бой, не е проблем. Боксът много ми харесва. Чакам Станимира Петрова да спечели олимпийската титла, след това ме хващат и мен ме правят шампионка. Планирам да участвам в републиканското първенство по бокс" (25:47 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ