Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Нападателят на Славия Владимир Николов е амбициран да бележи още повече голове през новия сезон. 23-годишният бивш капитан на младежкия национален отбор реализира 6 попадения през пролетния дял, а сега се цели в минимум 12.

Николов даде интервю през БЛИЦ Live по време на лагера на "белите" в Банско, където Златомир Загорчич три седмици подготвя футболистите си. Влади разказа колко много му липсва половинката му, с която не са били заедно 20 дни.

"Доста съм доволен от начина, по който протича подготовката ни. Целият щаб предварително ни обясниха, че този път ще е по-тежко, че ще е една идея по-различно. Всеки ден по две тренировки, наблягаме изключително много на физическата издръжливост, няколко пъти в седмицата имам фитнес. По-тежко е от обикновеното", започна Николов и каза от кой тип футболисти е - обичащите или мразещите тичането.

Каза кои са бързаците в Славия (1:30 мин.)

"Вкарах 6 гола през пролетния дял на шампионата, така че 10 попадения през новия сезон е напълно реалистична цел. Минимум 12 искам да вкарам. Колкото повече - толкова по-добре" (2:10 мин.)

 

"При Загорчич няма нищо общо с това, което беше при Бакеро. Заиграхме доминантен футбол, имахме много добри мачове, от които обаче не успяхме да вземем трите точки. В Славия има колектив и настроение. Нека видим какво ще направим през новия сезон" (3:00 мин.)

"Три седмици сме на лагер в Банско, отделени сме от средата, от ежедневието, което познаваме. Няма да ви лъжа - не е най-приятното нещо на света, но предвид, че е 20 дни, стискаш зъби, стягаш се и мислиш само и единствено за футбола. Имаш две тренировки на ден, в които трябва да си на макс, а през останалото време си свободен. 20 дни в годината нищо не са, трябва да се фокусираш и да се подготвиш, за да си по-добре впоследствие през сезона. Условията в Банско са супер" (4:00 мин.)

За конкуренцията в атаката на Славия (5:40 мин.)

"Защитникът, срещу когото ми е било най-трудно да играя, е сръбският национал Страхиня Павлович от Ред Бул Залцбург (б.р. - тогава Влади е футболист на Адмира Вакер). Той наистина ми направи впечатление" (7:40 мин.)

"Прекарах година и половина в Германия и една година в Австрия. За съжаление контузия ме върна обратно в България. Славия ме прие доста добре. Това е работата ми - да бележа голове. Надявам се да радвам моите близки - семейството и приятелката ми, както и всички фенове на Славия. Дано през новия сезон успея да отбележа максимално много голове" (8:10 мин.)

"Обичам да играя падел с приятели. Гледам и следя много спортове. Обичам Формула 1 и тенис" (9:20 мин.)

"Адмирации за Никола Цолов. Възхищавам му се. Зная колко е трудно, колко малко хора от цял свят имат възможност да се докоснат до най-бързите автомобили. Пожелавам му да е жив и здрав и да катери стълбичката нагоре - да достигне до Формула 1" (9:50 мин.)

"Приятелката ми липсва, 20 дни не сме се виждали. Много си я обичам. Заедно прекарваме много пълноценно време, но това е част от работата ми. Надявам се, че го е разбрала вече" (10:20 мин.)

ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Оператор: КАЛОЯН БАЛАБАНОВ
Монтаж: АНТОН ТОНЧЕВ