Треньорът по биатлон Боран Хаджиев има голяма заслуга за златния олимпийски медал на Eкатерина Дафовска на Игрите в Нагано 1998 г. Тогава той е неин личен треньор. Двадесет години по-късно Катя е председател, а Боран е член на управителния съвет на Българската федерация по биатлон. Хаджиев е и личен треньор на един от нашите участници в Пьонгчанг 2018 - Димитър Герджиков. 

Хаджиев коментира пред БЛИЦ представянето до момента на биатлонистите ни на Олимпиадата в Южна Корея. "Момчетата бяха подготвени, защото много се трудят, и всеки от тях отиде амбициран да покаже резултат. Имаха своите шансове и резерви за по-добро класиране, но не се получи, защото бяха колебливи в стрелбата", коментира Хаджиев. 

"Вижда се, че нямат самочувствието на добри стрелци. Явно са правили малко стресови тренировки през сезона. Смятам също, че отборът отиде късно в Пьонгчанг. Не е възможно за два дни да се адаптираш към условията. Просто не им стигна времето. Но тези състезатели са млади, ще имат още шансове. Убеден съм, че в следващите две години Владо Илиев ще вземе медал от световно първенство, Митко и Антон Синапов ще израснат още. Краси Анев е доказал, че е боец, и винаги може да очакваме от него медал от голямо състезание", продължи бившият треньор на Дафовска. 

"Момичетата също имат своите шансове, въпреки че гледаме с малко недоверие към тях. Но те имат и амбициите, и желанието, и възможностите да ни радват с много добри резултати", добави Боран Хаджиев.