Организаторите на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг (9-25 февруари) направиха чутовен и комичен гаф само дни преди началото на състезанията. Те доставиха на готвачите на норвежкия отбора огромното количество от 15 000 яйца, а скандинавците са поръчали само 1500, информира NRK.

Норвежкото издание отбелязва, че вината за гафа може да се подели между двете страни. Вместо да използват професионални преводачи при онлайн контактуването помежду си, те са се доверили на интернет програма за превод. Така се стигнало до доставянето на огромното количество яйца.

„Дойде камион, който беше наполовина пълен с яйца. Бяхме много учудени, когато започнахме да разтоварваме, а опаковките сякаш нямаха край. Сега ще трябва да правим омлети, да варим и пържим яйца, както и да готвим сьомга с яйца. Освен това се надяваме, че ще ни се наложи да приготвим много сладкиши, с които по традиция награждаваме нашите медалисти“, разказа един от готвачите.

Това е вторият гаф с норвежката олимпийска делегация. Само преди дни стана ясно, че спортистите от страната са отказали да носят част от официалните си дрехи за Пьонгчанг 2018, тъй като по тях имало нацистки символи.