"Стрелбата отново не ми се получи, беше тежко състезание", заяви една от най-опитните състезателки в българския отбор по биатлон Десислава Стоянова, която представяше България и на игрите в Сочи през 2014 г. Днес тя завърши на 79-о място в дисциплината 15 километра (индивидуално) на олимпийските игри в ПьонгЧанг, след като допусна седем грешки при четирите си стрелби.

"Стана си интересно състезание. Беше доста тежко. Но не само за мене е тежко, а за всички състезателки. Виждате, че който стреля добре, има по-добри резултати. Не знам дали изигра роля и това, че се раздадох на пистата.

Отстрани не се вижда, но на стрелбището има един постоянен вятър. И когато утихне вятъра, трябва да се направи корекция. На мене лично днес ми допадна това, че стартирахме по-рано”, заяви 25-годишната Десислава Стоянова пред камерата на Евроспорт.

Другата ни опитна биатлонистка Емилия Йорданова пък опита да обясни многото си грешки от положение легнал. Надпреварата започна кошмарно за нея, след като тя направи 4 пропуска на първата си стрелба от 5 изстрела.

"Имаше наистина вятър, но не беше толкова силен. Може и аз да не съм легнала както трябва на тези стрелби. Но стават и такива грешки”, опита да обясни 82-ото си място Емилия Йорданова.