Проблемите на биатлонистите ни в стрелбата продължиха и в днешния старт от олимпийската програма в Пьонгчанг. Двамата ни най-добри състезатели Красимир Анев и Владимир Илиев финишираха съответно на 45-о и 46-о място, а минути след това разкриха и причините за слабата си стрелба. Антон Синапов пък изрази разочарованието си, след като остана на последното 60-о място.

„Много са грешките в стрелбата. Имаше силен вятър при второто ми посещение на рубежа. След това пък аз сбърках няколко пъти, изпуснах лесни изстрели. Днес целта ми обаче беше просто да се придвижа колкото мога по-напред, защото тръгнах много назад и нямах шансове за кой знае какво класиране. Всичко беше нормално, ските бяха добри, чувствах се отлично. В интерес на истината очаквах да мина повече места напред. Вчера например спокойно можех да съм в Топ 10 при чиста втора стрелба. Гледах записа, анализирахме нещата с треньора, но това е биатлона. Надявам се в следващите стартове да съм по-добре, гледам напред”, коментира Владимир Илиев. 
 
„Вчера обещах да разкажа какво се е случило в спринта и мога да кажа, че пропуските са си били изцяло по моя вина. Днес всичко започна добре на легнал, но на правия вече чувствах голяма умора (б.р. именно там Краси направи всичките си пропуски) и не се получиха нещата. Не това обаче беше причината за грешките ми. Просто имаше и вятър, и не ми се получи стрелбата. Сега имам два дни, в които се надявам да се възстановя, така че дано в индивидуалния старт да съм по-добре”, обясни минути след финала Анев.

„Разочарован съм. Във втората част на състезанието не ми се получи стрелбата. Но понякога, когато много искаш нещо - то не се получава. Ще направя леки корекции, най-вече от положение прав, но като цяло няма много време до следващия старт. Напрежението се усеща, когато си на олимпиада и е много по-трудно да се концентрираш и да покажеш най-доброто от себе си. Чувствах се по-бърз от вчера", каза последният при днешния старт Антон Синапов.