Чехкинята Естер Ледецка се превърна в сензацията на Олимпиадата в Пьонгчанг. 22-годишната сноубордистка първо спечели златото в супергигантския слалом в алпийските ски, след което срази конкуренцията и в паралелния гигантски слалом в сноуборда. Попитана каква е тайната на успеха, Ледецка с усмивка отговаря, че няма такава и просто се стреми да се забавлява.

"Не знам как да обясня това, което се случи. Забавлявах се, защото правя това, което обичам без никакво голямо напрежение. Най-голямата ми цел е да се наслаждавам на спускането и да се представя възможно най-добре, а не да спечеля златни медали на всяка цена", сподели Ледецка. 

"Да, кой не иска златото? И аз искам да печеля, но първо трябва да направя това, което мога - просто да се забавлявам", добави сноубордистката.

Чехкинята не се възприема като модел за подражание за други състезателки, които биха решили да участват в два различни спорта - "Не съм много добър пример, прекалено луда съм."

А двата златни медала от Игрите в Пьонгчанг няма да са единствената награда за Ледецка. Защото нейният баща - рок звездата на Чехия Янек Ледецки, й е обещал да напише песен за нея. Именно той е този, който за първи път качва Ледецки на ски, когато тя е едва на 2 годинки.