Президентът на родната федерация по ски Цеко Минев коментира шестото място на Александра Жекова в сноубордкроса на Олимпийските игри в Пьонгчанг. Минев изтъкна, че сноубордистката за втора поредна Олимпиада е сред най-добрите и подчерта, че това се случва без у нас да има нужните условия за подготовка.

"Сани Жекова е много голяма. Тя е състезател доказал се пред целия свят с възможностите си. Поздравления за Сани и нейния екип. Радваме се че имаме имаме спортист сред най-добрите. Това да сме с човек за втора поредна олимпиада в топ шест си е нещо голямо. Не трябва да забравяме все пак, че имаме състезател в елита без в България да има трасета сноубордкрос.

От края на миналата олимпиада в Сочи през 2014-а си говорим с правителството да се направи истинско трасе за сноубордкрос, но нищо не е мръднало. Такъв е случая и с Влади Зографски. И той е в елита без да имаме и една шанца за ски скок. Апелираме към държавата по-бързо да разреши въпроса със спортната инфраструктура в нашите планини. Възможности много има, остава само политическо желание за което ни е обещано от края на миналата олимпиада в Сочи. Единствено в последните месеци нещо започва да се случва. Апелирам по-бързо да има положително решение за нещата в нашите курорти и планини", заяви още Минев, цитиран от Пресслужбата на федерацията по ски.