Биатлонистите ни тотално се изложиха в последния си старт на Олимпиадата в Южна Корея. Красимир Анев, Антон Синапов и Димитър Герджиков сложиха донякъде очаквания край на неубедителното представяне на нашите на Зимните игри в Пьонгчанг, завършвайки на 16-ото място в щафетата на 4 х 7,5 километра. Триото ни направи кошмарни първи три поста с три наказателни обиколки и 13 допълните патрона. Българите натрупаха изоставане от повече от 5 минути и бяха спрени, още преди щафетата да стигне до последния пост, на който трябваше да бъде Владимир Илиев.

Голямата радост днес беше за шведите, които спечелиха олимпийската титла, надвивайки Норвегия в скандинавския дуел. Пепе Фемлинг, Йеспер Нелин, Себастиан Самуелсон и Фредерик Линдстрьом финишираха първи за 1:15:16.5 ч. Изоставането на норвежците беше 55.5 секунди. 

Третото място е за Германия (+2:07.1 мин), четвърти Австрия (+2:52.5 мин.), а легендата Мартен Фуркад и съотборниците му във френския тим останаха пети с изоставане от близо 3 минути и половина от победителите от Швеция.

Българите започнаха отчайващо още на първи пост, на който беше Красимир Анев. Опитният биатлонист допусна доста грешки при стрелбата и дори влезе в наказателната обиколка, с което прати четворката ни далеч назад в класирането. Същата картинка се повтори и със Синапов и Герджиков, който изпусна общо 8 изстрела и трябваше да върти две наказателни обиколки. Преди Герджиков да предаде щафетата на Владимир Илиев отборът ни беше изпреварен от Швеция и Норвегия с една обиколка и спрян от по-нататъшно участие. Така Владо изобщо не получи възможност да тръгне по трасето.

След щафетата ни останаха единствено Казахстан и Словакия. 

Именно Владо Илиев записа най-доброто класиране на биатлонистите ни в Пьонгчанг 2018 - 19-ото място в индивидуалното състезание на 20 километра.