Драмата около руските спортисти на Олимпиадата в Пьонгчанг продължава. Игрите официално се откриват в петък (9 февруари) от 13:00 часа българско време. Но 47 руснаци, които внесоха жалби в КАС, все още висят на косъм и не знаят дали ще участват.

Генералният секретар на Спортния арбитражен съд (КАС) Матьо Риб съобщи, че въпросните състезатели ще могат да участват, ако жалбите им бъдат одобрени.

Първите 32 жалби се разглеждат днес, а останалите 15 - утре, като решението се очаква в четвъртък вечерта или най-късно в петък сутринта.

"Ако жалбите на руските спортисти бъдат удовлетворени, това означава, че те ще могат да участват на Олимпиадата. С това ще бъде сложен край на тази история. И няма да има последващи решения. На теория е възможно обжалване на Трибунал, но това е малко вероятно", коментира Риб.

"Целта ни е до церемонията по откриването на Игрите в петък вечерта всичко да бъде приключило. Затова ще се постараем да вземем решението още в четвъртък. Такова е намерението ни, но все още не знаем колко време ще продължи заседанието и дали това ще бъде възможно. В краен случай решението ще бъде обявено в петък сутринта", допълни той.