Единственият представител на Тонга на Олимпиадата в Пьончанг Пита Тауфатофуа коментира 114-ото си място в ски бягането на 15 километра. Доскорошният таекуондист остана доволен от представянето си, макар да остана на 23 минути след победителя. Тауфатофуа призна, че е горд с това, че е участвал и на лятна, и на зимна Олимпиада и заключи, че е по-ценно това, че е бил с приятели на трасето, отколкото някое по-предно класиране.

"Никога не съм бил силен на 15 километра, защото свършвам горивото още на втория. Предпочитам да завърша сред последните, където са много мои приятели, отколкото да бъда сам в средата. Борихме се заедно и завършихме заедно. 

В живота всеки научава урок. Днес аз научих, че не бива да прибързвам. Така завърших състезанието с моите приятели, с които проведохме много дълга битка, за да бъдем тук. Това е изключително важно за мен. Ще се посмеем хубаво, защото се познаваме добре с тях. Докато в челото се бореха да станат първи, ние си направихме своеобразна битка да не бъдем последни. Със сигурност ще се посмеем на вечеря", завърши той.