Словашкият халф на Левски Роман Прохазка даде интервю за местен спортен сайт, в което говори за първите си месеци в “Левски, за феновете на “сините” и представянето на отбора”.

„Феновете на Левски са претенциозни и на няколко пъти усетихме това. Когато отпаднахме от Сараево в Лига Европа, около 100 привърженици дойдоха на тренировка и директно ни казаха, че подобно представяне е неприемливо. Този шамар от феновете може би ни даде сили да излезем от кризата. После дойдоха и победите, а феновете отново ни подкрепяха. Например на мача с Лудогорец, където разстоянието беше около 400 км., секторът за гости беше препълнен”, обяснява бившият играч на Спартак (Търнава).

„Като цяло съм доволен. “Левски” всяка година има най-високата цел – титлата. Завършихме полусезона втори и това е разочарование за феновете. Само на точка сме зад Лудогорец и вярвам, че ще сме шампиони”, каза още халфът на “Левски”.

“5-6 отбора в челото на “А” група са равностойни и силни, а останалите са много по-слаби. Основните играчи във водещите клубове са чужденци”, завърши словакът.