Новият личен треньор на Себастиан Фетел - Хейки Хуовинен, към момента избягва медийните изяви, тъй като има забрана от екипа на Ред Бул. Както е известно, спецът замени Томи Пармаковски до двукратния световен шампион във Формула 1. Финландецът отговаряше за формата на Себ в последните 3 години, но трябваше да се оттегли и да се върне в родината си, където пое женски отбор по хокей.

Така за фитнеса на Фетел вече се грижи Хуовинен, който му беше препоръчан именно от Пармакоски. Освен фитнес треньор обаче новият финландец ще трябва да изпълнява и други роли. Същевременно ще е физиотерапевт, персонален треньор и като цяло момче за всичко.

При първите предсезонни тестове миналата седмица на пистата "Херес", Хуовинен за първи път се сблъска с действителността във Формула 1. Именно затова хора от екипа на Ред Бул разведоха финландеца в падока, като го представиха на общността.

Освен това Хуовинен трябваше да се научи и на нови умения. На "Херес" той даваше информация на Фетел посредством табелите от питлейна и трябваше да научи елементарните съкращения и начини за предаване на информация. Той ще се грижи и за гардероба на Себ на пистата. В първите му дни на пистата обаче Хуовинен умишлено беше държан настрана от медиите от екипа на Ред Бул, за да има възможност да свикне по-бързо и безболезнено с обстановката.