Часове преди официалното откриване на Олимпиадата бразилската полиция арестува марокански боксьор по подозрения в сексуален тормоз. В изявление на полицията в Рио де Жанейро се казва, че днес Хасан Саада е задържан, след като опитал да изнасили две бразилки, които работят в олимпийското село.

Според информацията на полицията нападението е станало в сряда.

Атакуваните от Саада са сервитьорки. Той първо ги попитал дали искат да си направят селфи с него. Блъснал едната до стената и се опитал да я целуне. След това хванал другата за гърдите и я попитал дали иска пари, за да прави секс с него.

Саада ще бъде зад решетките за период от 15 дни, докато тече разследването. Според бразилските закони заподозрените могат да бъдат държани в затвора, ако е нужно, докато върви разследването.

21-годишният Хасан Саада трябваше да започне участието си на олимпийските игри в събота. Той е боксьор в лека категория и трябваше да се изправи срещу Мехмед Надир от Турция.

Съдията по делото Лариса Нунес Сали е информирала мароканското посолство за случая. Тя смята, че боксьорът трябва да бъде задържан, за да не повлияе на свидетелските показания.