Българският борец в класическия стил Николай Байряков (категория до 85 килограма) обясни, че е дал всичко от себе си на тепиха на Олимпиада в Рио де Жанейро. Той загуби схватката си за бронзовия медал срещу Джавид Хамзатов от Беларус и завърши пети. Това му носи 30 000 лева премия за мястото в осмицата.

Байряков се чувства ощетен и отбеляза след загубата от Хамзатов, че е имал прекалено малко време за възстановяване след баража си и преди мача за бронзовото отличие, което се е отразило на представянето му.

"Почивката между мачовете е задължителна, но съм сигурен, че нямаше 15 минути. Това е по новите правила в кавички. Явно са преценили, че на някои борци не им трябва почивка. По този начин съсипват кариерата", недоволен е Байряков.

Съперникът му Джавид Хамзатов почиваше още от обяд, когато загуби на полуфинал и не беше излизал на тепиха.

Байряков посвети успешното си представяне в Рио де Жанейро на всички, които са го подкрепяли и най-вече на близките си. "Доволен съм от представянето ми. Никой не ме слагаше в сметките за толкова предно класиране. Благодаря на всички, които ме подкрепяха", каза Байряков.