Българските състезатели по бокс Станимира Петрова (категория до 51 килограма), Даниел Асенов (52 кг) и Симеон Чамов (69 кг) отпътуваха днес за Бразилия, където ще участват на Олимпийските игри. Тримата бяха изпратени от президента на БФБокс Красимир Инински.

"Да участвам на Олимпийски игри е сбъдната мечта за мен. Сега искам да изпълня следващата си - да стъпя на върха. Има само 12 квоти в Рио, така че на Oлимпиадата няма да има слаба противничка. Спокойна се чувствам. Този път наистина отивам да се забавлявам, защото не искам да изпускам този момент. Може да е първият и последният в живота ми", заяви Петрова на летище "София".

Европейският шампион от Самоков 2015 Даниел Асенов, за когото това е първа олимпиада, обеща да изненада съперниците си на ринга.

"Това е най-голямото състезание за всички спортисти, ще дадем максимума от себе си и каквото сабя покаже. Не е важно колко си млад, важно е какви качества имаш, колко се раздаваш на тренировки. Ще изненадам съперниците си с абсолютно всичко, дори и с това, което не очакват", каза Асенов