Мъжкият футболен отбор на Бразилия сгази с 6:0 Хондурас в първи полуфинал на Олимпиадата. Домакините чакат на финала победителя от другия полуфинал между Нигерия и Германия.

По два гола за успеха на домакините реализира голямата звезда Неймар (още в 15-ата секунда и в 90-ата от дузпа) и Габриел Жезус (26, 35), а по един добавиха Маркиньос (51) и Луан (78).

Още в 15-ата секунда Неймар откри резултата с най-бързия гол на олимпийски игри. Джон Паласиос сбърка пред собственото наказателно поле, Неймар отне топката и с малко късмет отбеляза за 1:0. В 26-ата минута Луан изведе отляво Габриел Жезус, който направи 2:0. В 30-ата минута бразилците вече водеха с 3:0 след голов пас на Неймар, а Габриел Жезус надбяга бранител, излезе сам срещу вратаря и хладнокръвно реализира трети гол.

В 51-ата минута след изпълнение на корнер Маркиньос беше непокрит и отблизо вкара четвъртия гол. В 64-ата Неймар изпълни много добре пряк свободен удар, но вратарят на Хондурас спаси. В 79-ата бразилците реализираха пети гол. Фелипе Андерсон центрира и Луан с лекота отбеляза за 5:0.

ВСИЧКО ЗА ФУТБОЛНИЯ ТУРНИР - ТУК