Симеон Чамов е оптимист, че заедно с Даниел Асенов и Станимира Петрова могат да преодолеят тежкия жребий и да донесат медали за България от Олимпиадата в Рио де Жанейро.

25-годишният Чамов дебютира с впечатляващ успех на най-големия спортен форум, след като се справи на старта при 69-килограмовите с коравия турчин Онур Сипал с 3:0 съдийски гласа.

"Въпреки жребия, сме готови за медали. Сипал е шампион на професионалната лига на АИБА и беше фаворит. Аз обаче го изненадах. Трябваше да слушам треньорите, които ми дадоха тази тактика. Няколко пъти се подведох по неговата игра и опитах да се сбия, но бързо излязох от ситуациите. Тактиката беше да държа далечна дистанция, защото е по-нисък и е по-корав от близка, но от разстояние нямаше как да ме стигне. Опита да ме удари с глава, за да ми отвори аркада, и в последните секунди успя. Груб противник, това му е играта на него - първо с глава, после с ръкавици, но се справих", коментира със задоволство пред БНТ Симеон Чамов.

За място на 1/4-финалите той ще се изправи в петък рано сутринта българско време срещу тайландеца Сейлом Арде. "Гледах го, много хитър боксьор, с рутина, но мисля, че ще успея да го преодолея. Сегашната аркада няма да е проблем, защото ще я залепим и няма да създава пречки", добави Чамов.