Българският боксьор в категория до 52 килограма Даниел Асенов призна, че е дал най-доброто от себе си на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, където отпадна на 1/8-финал от шампиона на Африка Мохамед Флиси.

"Всичко е преосмислено. Дадох най-доброто от себе си, съжалявам, че не успях да зарадвам България. Ще продължавам да тренирам и се надявам 2020 година да донеса радост за България. Това е новата ми цел", каза Асенов при завръщането в България.

"Вярвах, че ще победя, дадох всичко от себе си, вярвах, че ще спечеля. Но не се оправдавам, който е присъствал в залата, ще знае кой е победителят, може би и самият той щеше да каже, че аз съм победител. Абсолютно всички треньори от големите щабове - руснаци, казахстанци, кубинци, дойдоха при мен и моите треньори и казаха, че аз съм победител, че са очаквали да играя финал. Но не мога да се оправдавам, загубил съм. Чувствам се ощетен, но не мога да върна времето назад - всичко вече е минало, продължаваме напред", добави 19-годишният боксьор от ямболското село Кукорево.