Звездите на Сан Антонио Спърс Ману Джинобили и Тони Паркър обявиха, че слагат край на кариерите си в националните отбори на Аржентина и Франция. Двата тима отпаднаха на четвъртфиналите на Олимпийските игри в Рио.

39-годишният Джинобили бе най-голямата звезда от "златното" поколение на Аржентина, чийто връх бе на Олимпиадата в Атина през 2004 година, когато "гаучосите" спечелиха златния медал. След края на двубоя Джинобили махна за "сбогом" на феновете със сълзи на очи. “Изминаха 20 години от първия ми мач за Аржентина. Много съм горд. Чувствам щастие, но едновременно с това и болка. Имах възможността да играя на Олимпиада на 39 години. Това не се случва често. Колко баскетболисти на моята възраст могат да се похвалят с това?! Имах късмета да остана здрав. Освен това получих дар от Бога да имам такива съотборници до себе си. Беше невероятно преживяване. Оставяме на играта невероятно наследство и аз се гордея с него. Не мога да опиша какво значат за мен всичките съперничества и приятелства, които създадох през тези години. Това може би е краят на една велика ера. Нещо много важно в живота му приключва и то означава толкова много за мен. Всичко това ме кара да съм доста емоционален”, сподели Ману Джинобили.

Неговият съотборник Андрес Ночиони (36 години), също заяви, че повече няма да играе за националния отбор на Аржентина, а медиите в южноамериканската страна очакват в близките дни това да обявят още 36-годишният Луис Скола и 34-годишният Карлос Делфино.

Капитанът на френския национален отбор Тони Паркър (34 години) прекратява кариерата си със златен медал от европейското първенство в Словения през 2013 година, сребро от шампионата на Стария континент в Литва през 2011 година, както и два бронзови медала.