Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева похвали Невяна Владинова, която се класира за финала в индивидуалния многобой на Олимпийските игри в Рио.

"В квалификациите Невяна Владинова беше една от малкото гимнастички, които успя да покаже завидна психическа издръжливост, излъчваше спокойствие и увереност и в четирите изигравания. Задачата й беше да овладее емоциите и да се концентрира върху изпълнението и прецизността в трудностите с тяло, както и при изпълнението на рисковете. Неви изпълни всичко по най-добрия начин. Това не попречи да бъде изящна и артистична.

Най-удивителното за мен е, че тя съумя да направи всичките поставени й задачи, което показва не само отлична спортна форма, но и необходимия интелект за един спортист, който смело може да си постави най-високите цели в спорта. Неви притежава и най-важното качество за един спортист - да не се страхува да се състезава, а да изпитва истинско удоволствие да играе пред препълнени трибуни! Това е един от многото и таланти, а той е много, много важен! Да си роден състезател! Да обичаш спортната битка! Да я искаш и харесваш! Вярвам, че това ще е начало на една запомняща се спортна кариера на Невяна Владинова! Горда съм с теб, Неви!", написа Раева във "Фейсбук".

Днес в 21:20 часа е финалът на Владинова. Ансамбълът ни пък започва квалификациите в 16:00 часа.