Ирландският боксьор Майкъл Конлан реагира доста остро на отпадането си от олимпийския турнир в Рио де Жанейро. Конлан, който е бронзов медалист от Лондон 2012, загуби в 1/4-финалите на категория до 56 килограма от руснака Владимир Никитин по точки с 0:3 съдийски гласа и подивя след срещата, размахвайки средни пръсти на ринга.

„Вие сте измамници. Вие плащате на всеки. На мен ми е все тая, че ще ме покажат по телевизията. Никога повече няма да се боксирам в турнир на АИБА. Известно е, че те са измамници. Те винаги ще бъдат измамници. Аматьорският бокс смърди от вътрешността до върха. Съдиите са корумпирани”, нападна Конлан аматьорската боксова федерация АИБА.

По-късно 24-годишният ирландец не пропусна да се заяви и с президента на Русия Владимир Путин чрез социалната мрежа „Туитър”, публикувайки съобщение: „Хей Влад @ Путин. Колко плати брат??@AIBA_Boxing #Rio2016”.

Компютърната статистика на боксова сайт Comubox показа, че Конлан е трябвало да спечели срещата, след като е отправил повече удари - 365 срещу 257 на руснака, а при точните удари предимството му е 89:75.