Италианската олимпийска състезателка по плажен волейбол Виктория Орси Тот е дала положителна проба на 19 юли за анаболния стероид Клостебол, обявиха местните издания „Република“ и „Гадзета дело спорт“.

Първоначалната информация беше, че става дума за състезателка от женския национален отбор, която е била веднага освободена от селекционера Марко Бонита. Това обаче беше отречено от Италианския олимпийски комитет (CONI)

“Няма състезателка сред италианските волейболистки, която да се е провалила на допинг проверка“, обявиха от CONI пред агенция „ANSA“.

Впоследствие стана ясно, че с допинг е хваната 26-годишната Виктория Орси Тот, която играе в тандем с Марта Менегати. На мястото на провинилата се волейболистка в олимпийския тим за Рио 2016 е била повикана спешно Ребека Пери.

Това е третият италиански спортист, който е спрян от участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро заради употреба на стероиди. Гребецът Николо Морнати беше уличен в използването на Анастрозол, а ветроходката Роберта Капуто даде положителна проба за Клостебол.