Звездата на родната лека атлетика и една от надеждите на България за медал от Олимпиадата в Рио Ивет Лалова говори за отказа си от полуфинала на 100 метра и очакванията си за добро представяне на 200 метра. Лалова се отказа от битката за медала на 100 метра и каза, че трудно е взела решението, но подчерта, че смята това за правилно решение.

"Беше трудно решение, но трябваше да се доверя на моя треньор. Трябваше да се консултираме и с главния медицински делегат на ИААФ, който ме подкрепи. Знаех, че много хора няма да го приемат, но не исках да рискувам. 200 метра е моята дисциплина. Нямах подготовка и планове на 100 метра, затова реших да не поемам този твърде голям риск и да се контузия.

Дай Боже да стигна до финал на 200 метра. Разтежението беше преди Олимпиадата. Сега съм добре. Моят съпруг е тук и правим всичко възможно, за да стигнем до края. Тук бяганията са по много странно време. Днес трябваше да стана в 5.30 сутринта, а сериите бяха в 10.00 часа сутринта. Утре полуфиналите са в 10.30 часа вечерта. Програмата е странна и човек не може да си направи точните планове. Хубавото е, че условията за 200 метра са по-добри", коментира Лалова пред БНТ.